MENIU

Off-road în Munţii Bucegi

Foto: RTV
O zi în Munţii Bucegi, într-o expediţie off road, poate oferi turiştilor senzaţii de nedescris

Motoare turate la maximum, obstacole de netrecut, adrenalină, dar şi locuri pe care rar îţi este dat să le vezi. O zi în Munţii Bucegi, într-o expediţie off road, poate oferi turiştilor senzaţii de nedescris. Nimic nu se compară cu un astfel de traseu, spun cei care au ales acest mod de distracţie.

Startul se dă de la Sinaia. Cum părăsim asfaltul, apar şi obstacolele. Nimic nu pare însă de netrecut cu maşinile de teren sau cu atv-urile.

Zona este extraordinar de frumoasă şi una din cele mai populate zone ale
Bucegilor, pentru că mai e un drum în afară de cel pe care am venit noi şi e mult mai bun. Accesul e mult mai facil. În plus, în zona asta găsim toate atracţiile posibile, de la Cheile Zănoagei la Cheile Tătarului, avem un lac, avem pădure, aer curat, linişte şi avem şi unităţi de cazare foarte bune.

La renumita Peşteră Ialomiţa este schitul despre care se spune că a fost ridicat de Mihnea Vodă cel rău. Schitul a fost ridicat în prima jumătate a secolului al XVI-lea, la gura peşterii. Doua incendii l-au distrus însă, şi nu a mai fost refăcut. Peştera rămâne însă punctul de atracţie al zonei.

Pe traseul: Sinaia-Şaua Dichiului-Lacul Bolboci-Padina-Peştera Ialomiţa expediţia costă între 60 şi 100 de lei de persoană, cu maşina de teren. Dacă optaţi pentru ATV trebuie să scoateţi din buzunar 150 de le.

Turiştii se pot caza la Cabana Bolboci sau la Hotelul Peştera, iar în zona Padina sunt amenajate şi locuri de campare.

Mai multe articole despre:
Bucegi Off-Road All Inclusive