MENIU

Oferta de locuri de muncă pentru ingineri a scăzut foarte mult în ultimii ani

Foto: gandul.info

În urmă cu 20 de ani erau apreciaţi şi la mare căutare. Acum îşi găsesc cu greu un loc de muncă. La nivelul întregii ţări apar săptămânal cel mult 150 de locuri de muncă pentru ingineri şi subingineri.

Inginerii în construcţii civile, industriale şi agricole sunt cei mai norocoşi: au la dispoziţie 27 de joburi. Specialiştii în mecanică au la dispoziţie 15 locuri de muncă, iar absolvenţii facultăţilor de instalaţii pentru construcţii, 11. Pentru inginerii în reţele electronice şi electronişti sunt mai puţin de zece posturi. Alte cinci locuri de muncă sunt puse la dispoziţie pentru inginerii specializaţi în industria alimentară şi în chimie.

Acestea sunt principalele locuri de muncă puse la dispoziţie de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru inginerii români. În fiecare an ies de pe băncile şcolii aproximativ 8.000 de ingineri.

Dacă aceştia se plâng că locurile de muncă sunt tot mai puţine, restul şomerilor care au studii superioare stau şi mai prost din acest punct de vedere, pentru ei oferta fiind şi mai săracă.