MENIU

Odă dedicată de Bono lui Elvis Presley

Foto: REALITATEA.NET

O înregistrare unică realizată cu solistul trupei U2, Bono, citindu-şi poemul de 850 de cuvinte dedicat lui Elvis Presley va fi difuzată pe frecvenţa BBC 4, pe 13 mai.

Înregistrarea durează 14 minute, iar Bono a recunoscut că este un "superfan" al  regelui rock’n’roll şi a creat versurile spontan, la finalul unui interviu acordat postului de radio Ten Alps, în 1995.

În versurile dedicate lui Presley, solistul de la U2 a utilizat clişee ale muzicii idolului său. Poemul, intitulat "American David", este mixat cu muzică şi sunete specifice lui Elvis, dar şi culturii populare a ultimilor 50 de ani, de la rap şi rock’n’roll, până la pasaje din discursurile fostului preşedinte Richard Nixon.

Admiraţia celor de la U2 pentru Elvis este deja de notorietate. Albumul "Rattle and Hum" al trupei irlandeze a fost  înregistrat, în 1988, la Sun Studios din Memphis, unde Bono a folosit un microfon la care a cântat, odată, şi Elvis, iar Larry Mullen, un alt membru U2, şi-a botezat copilul Aaron Elvis. În plus, Bono i-a amuzat pe jurnalişti zicând că seamănă cu Jesse, fratele geamăn al lui Elvis.
Mai multe articole despre:
Bono BBC Elvis Presley U2