MENIU

OCDE a retras Monaco de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante

Foto: transnationale.org

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a retras miercuri Principatul Monaco de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante.

Monaco, ce a fost introdus pe lista întocmită de G20 în aprilie, figurează în prezent pe aşa-numita 'listă albă', a ţărilor ce urmează o politică fiscală în conformitate cu criteriile OCDE.

Decizia OCDE vine la câteva zile după ce guvernul principatului a anunţat că a încheiat acorduri de transparenţă fiscală cu 12 state, pragul cerut de organizaţie pentru trecerea pe 'lista albă'. 

Franck Biancheri, consilier al guvernului principatului Monaco pentru relaţii internaţionale şi pentru afaceri economice şi financiare, a felicitat miercuri seară această decizie. 

Acesta a declarat că în zilele următoare va fi semnate un acord de schimburi de informaţii fiscale cu Germania şi că alte negocieri sunt în curs de desfăşurare cu Australia şi cu Olanda.

Vineri, guvernul principatului Monaco a anunţat că a încheiat acorduri de transparenţă fiscală cu 12 state: Andorra, Austria, Bahamas, Belgia, Statele Unite, Luxembourg, Liechtenstein, Qatar, Samoa, San Marino şi Saint Kitts. 

Mai multe articole despre:
Monaco paradis fiscal OCDE