MENIU

Obama în variantă graffiti costă 100.000 de lire sterline

Foto: telegraph.co.uk

O pictură în stil graffiti, care îl înfăţişează pe preşedinte ales al SUA, Barack Obama, va fi vândută la Londra contra sumei de 100.000 de lire sterline, a anunţat The Telegraph.

Lucrarea, realizată în culorile drapelului SUA, a fost creată de artistul stradal Shepard Fairey, special pentru campania de susţinere a candidaturii lui Obama la preşedinţie,

Pictura are dimensiuni impresionante, 3,35 metri lăţime şi 4,26 metri lungime, şi a fost prezentată pentru prima oară în august 2008, la Denver.

Obama în variantă grafitti a fost imprimat, ulterior, pe diferite postere, insigne şi tricouri, ajungând până pe coperta revistei Time şi devenind simbolul campaniei de susţinere a celui care avea să fie votat primul preşedinte de culoare din istoria Statelor Unite.

"Autorul lucrării nu are niciun interes să realizeze alte picturi cu Obama, mai ales că acesta a devenit, între timp, preşedinte. Motivele sale au fost de a susţine şi încuraja voturile pentru Obama", au declarat reprezentanţi ai galeriei de artă care va găzdui, în februarie, pictura.

Shepard Fairey îşi doreşte ca lucrarea să fie cumpărată de o instituţie naţională de cultură sau de un colecţionar cunoscut.

Mai multe articole despre:
Londra pictură licitaţie grafitti Barack Obama