MENIU

Obama i-a trimis o scrisoare lui Băsescu

Foto: britannica.com

Preşedintele american Barack Obama i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare de felicitare, cu ocazia aniversării a cinci ani de la integrarea României în NATO.

Administraţia Prezidenţială nu a făcut public conţinutul scrisorii de felicitare. Barack Obama a felicitat şi Bulgaria, într-o scrisoare adresată premierul Serghei Stanişev, potrivit agenţiei bulgare de presă Sophia News Agency.

Preşedintele Obama a subliniat că Statele Unite sunt mândre că Bulgaria le este partener şi aliat în urmărirea obiectivului comun de consolidare a securităţii şi prosperităţii în lume."La celebrarea unui deceniu de la extinderea NATO, felicităm liderii curajoşi ai celor mai noi membri ai Alianţei şi pe cetăţenii care le-au susţinut eforturile", precizează scrisoarea lui Obama către premierul Serghei Stanişev.

NATO sărbătoreşte anul acesta 60 de ani de la înfiinţare, dar şi zece ani de la prima extindere spre est, odată cu aderarea Cehiei, Ungariei şi Poloniei în 1999. România, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia au devenit membre ale Alianţei în 2004.