MENIU

Obama a cerut blocarea primelor de milioane de dolari oferite directorilor AIG

Foto: agenda.ro

Preşedintele american Barack Obama a declarat că vrea să folosească toate mijloacele legale, pentru a împiedica asiguratorul AIG, salvat de la faliment de către stat, să acorde prime de milioane de dolari conducerii companiei.

În cadrul unor declaraţii făcute la Casa Albă, Obama a arătat că sectorul financiar este în situaţia grea actuală din cauza comportamentului iresponsabil şi a apetitului de câştig. "În aceste condiţii, este greu de înţeles cum traderi de produse derivate de la AIG au meritat astfel de prime, care reprezintă 165 milioane dolari", a spus preşedintele american.

"În decursul ultimelor şase luni, AIG a primit de la Trezorerie sume importante. Am cerut secretarului (Tim) Geithner să folosească acest mijloc de presiune şi toate mijloacele legale pentru a bloca aceste prime şi pentru a veghea la buna utilizare a banilor contribuabililor americani", a spus Obama.

Grupul de asigurări AIG a primit ajutoare guvernamentale de 173 miliarde dolari şi a oferit angajaţilor prime de 165 milioane dolari, după ce a fost adus în pragul falimentului de criza financiară, pe care Obama încearcă să o combată prin planuri de salvare de mii de miliarde dolari.