MENIU

O vizită la Spitalul Judeţean Giurgiu, în afara orelor de program, costă doi lei

Foto: Realitatea Tv

Şefii instituţiilor nu ştiu ce să mai scornească, numai să mai scoată bani de undeva, ca să mai cârpească bugetul. La spitalul din Giurgiu există de o săptămână taxă pentru vizită, în afara orelor stabilite de conducere. În principiu, orele de vizită sunt stabilite tocmai pentru a nu fi perturbată activitatea din spital. Dar, la Giurgiu, dacă ajungeţi mai devreme de ora 14.00 sau după ora 16.00, puteţi intra doar dacă plătiţi 2 lei.

Taxa se percepe încă de la începutul săptămânii. Orele de vizită sunt între 14.00 şi 16.00, numai patru zile pe săptămână. Asta înseamnă că în şapte zile, un bolnav poate fi vizitat maximum opt ore, pe gratis! În rest, cu plată.

Managerul spitalului dă vina pe criză şi susţine că hotărârea pe care a luat-o este perfect legală.

"Au fost încasări, cred că la.... 400- 500 de lei noi. Nu este un abuz, este o taxă perfect legală, conform legii 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar.", a declarat Gabriela Lupu Şerban, manager interimar Spitalul Judeţean, Giurgiu.

Directorul DSP susţine că i-a cerut deja managerului să renunţe la taxă.
"Nu ne-au cerut şi nouă o părere dacă suntem de acord sau nu cu o astfel de situaţie. Cert nu suntem de acord.", a precizat dr. Paul Marinescu, Director Direcţia de Sănătate Publică, Giurgiu.

Dacă managerul se va lăsa convins să renunţe la taxă, acest lucru se va stabili în următoarea şedinţă de consiliu director.