MENIU

O şoferiţă şi-a pierdut maşina în Dunăre după ce a uitat să tragă frâna de mână

Foto: panoramio.com
O pasageră din maşină şi-a fracturat o mână şi un picior când a sărit din autovehicul

O şoferiţă din Galaţi care a vrut să treacă Dunărea cu bacul a uitat să tragă frâna de mână atunci când s-a dus să-şi cumpere bilet, astfel că autoturismul a ajuns în apele fluviului, iar o pasageră din maşină şi-a fracturat o mână şi un picior când a sărit din autovehicul.

Incidentul s-a petrecut la Punctul Trecere Bac din Galaţi, care face legătura, pe Dunăre, cu judeţul Tulcea. O femeie de 37 de ani, aflată la volanul unui autoturism Toyota, şi-a adus maşina lângă ponton, în vederea îmbarcării, şi a plecat să-şi cumpere bilet, dar a uitat să tragă frâna de mână. Deoarece culoarul destinat îmbarcării nu este plan, ci coboară către fluviu, maşina a luat-o la vale.

Pe scaunul din dreapta se afla o altă femeie, care s-a speriat şi a sărit din autoturism înaintea ca acesta să ajungă în apă. Femeia, colegă de serviciu cu şoferiţa, şi-a fracturat mâna şi piciorul de pe partea dreaptă şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din municipiu.

Şoferiţa, care are permis de conducere din anul 2000, este cercetată acum pentru vătămare corporală din culpă. "Se va dispune efectuarea unei expertize tehnice pentru a se stabili dacă femeia a tras frâna de mână, întrucât ea le-a declarat poliţiştilor că a asigurat maşina înainte de a o părăsi", a declarat, subcomisarul Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.

Cele două femei din autoturismul Toyota lucrează la o firmă de construcţii din Galaţi şi urmau să ajungă la Constanţa.