MENIU

O primărie din judeţul Arad organizează "Balul şomerilor"

Foto: stprho.wordpress.com

Primăria localităţii arădene Bocsig a organizat, vineri, "Balul şomerilor", manifestare care a debutat în urmă cu opt ani, după ce actualul primar a fost disponibilizat de la fabrica la care era angajat.

Conform celor menţionate de viceprimarului comunei Bocsig, Nicolae Bătrână, la balul organizat pentru şomeri sunt aşteptaţi peste 300 de oameni, atât persoane fără loc de muncă, cât şi angajaţi ai firmelor care activează în zona localităţii.

"Prima ediţie a Balului Şomerilor a fost organizată în urmă cu 8 ani, după ce fabrica de cherestea din Bocsig a făcut cea mai mare disponibilizare de muncitori în zona noastră. Peste 2.500 de oameni au rămas atunci fără slujbe, printre care şi Florin Ciul, actualul primar al comunei. Acesta a vrut să îi facă pe şomeri să mai uite de necazul pierderii locului de muncă şi a organizat un bal, care a devenit o tradiţie", a spus Nicolae Bătrâna, viceprimarul comunei Bocsig.

Organizatorii balului au mai spus că evenimentul este şi un prilej pentru cei fără loc de muncă să se întâlnească cu cei care sunt angajaţi la diferite firme din zona Bocsig şi care i-ar putea ajuta să-şi găsească un loc de muncă. "La acest gen de evenimente oamenii se întâlnesc şi discută. Poate la firmele la care sunt angajaţi cei care vor participa la bal se mai fac angajări, iar şomerii vor afla şi poate vor fi interesaţi. În zona Bocsig sunt multe persoane care au rămas fără loc de muncă, după ce multe firme din zonă şi-au redus activitatea sau au falimentat", a mai menţionat Nicolae Bătrâna.

Atmosfera la bal a fost asigurată de o formaţie de muzică populară care a cântat gratuit, iar şomerii au avut posibilitatea să câştige diferite premii oferite la tombola organizată cu ocazia acestei manifestări.
Mai multe articole despre:
Arad bal muncitori primar şomeri disponibilizări