MENIU

O plantă carnivoră, foarte rară creşte în Tinovul Mohoş din Harghita

Marea atracţie a rezervaţiei Tinovul Mohoş este planta carnivoră cunoscută sub numele de Roua Cerului
Foto: flickr.com

Tinovul Mohoş, în judeţul Harghita este una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii de plante din Europa.

I se mai spune Lacul cu muşchi. Este de fapt o mlaştină care s-a format într-un crater vulcanic. Destul de periculoasă însă! Turiştii care ajung aici trebuie să aibă grijă pe unde păşesc, pentru că sunt porţiuni înşelătoare de pământ, care se pot scufunda oricând. O excursie în Tinovul Mohoş vă dezvăluie însă tot felul de rarităţi ale naturii. Cum ar fi o plantă carnivoră, foarte rară în toată lumea.

Denumirea îi vine din limba maghiară - Lacul cu muşchi. S-a format acum vreo 3000 de ani, prin umplerea unui crater din Masivul Ciomatu cu turbă. Stratul ajunge acum la o grosime de 10 metri şi înghite nu mai puţin de 4 milioane de litri de apă. 17 lacuri cu apa aproape neagră sunt în Tinov. Adevărate capcane pentru turişti şi pentru animale. Adâncimea mlaştinei depăşeşte pe alocuri 70 de metri.

Marea atracţie a rezervaţiei este planta carnivoră cunoscută sub numele de Roua Cerului. Dacă vizitaţi locul în această perioadă, veţi avea norocul să o vedeţi înflorită. Este veche de 16.000 de ani, din era glaciară.

Mai multe articole despre:
rezervaţie Harghita All Inclusive