MENIU

O persoană s-a înecat în Mexic, din cauza uraganului Rick

Foto: .scienceline.ro

Uraganul Rick, însoţit de rafale de vânt cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră, a provocat moartea unei persoane, lovită de un val enorm în staţiunea balneară Los Cabos, din Mexic, a anunţat Protecţia Civilă.

"Avem o primă victimă, este vorba de Miguel Barraza, în vârstă de 38 de ani, care a fost practic înghiţit de un val gigantic, şi nu am putut face nimic pentru a-i salva viaţa", a declarat Francisco Cota, responsabil din cadrul Protecţiei Civile din Los Cabos.

Victima înota, în pofida mesajelor autorităţilor care le-au cerut turiştilor să nu meargă pe plajă, din cauza vântului puternic provocat de uraganul Rick, ce va lovi Losa Cabos miercuri, de dimineaţă.

După acest incident, militarii, poliţia şi agenţii Protecţiei Civile au evacuat luni toţi turiştii care se aflau pe plajele din această staţiune, frecventată în special de americani, a precizat Gajon de La Toba, directorul Protecţiei Civile regionale.

Acesta este al şaptelea uragan al sezonului 2009 din nord-estul Pacificului. Peninsula Baja California a fost afectată la începutul lunii septembrie de uraganul Jimena, care a provocat moartea cel puţin unei persoane şi pagube importante.
Mai multe articole despre:
Mexic plajă uragan victimă evacuaţi