MENIU

O persoană rănită, după ce un avion utilitar s-a prăbuşit la Şiria, judeţul Arad

Foto: airliners.net

Un avion utilitar s-a prăbuşit la Şiria, în judeţul Arad. O persoană a fost rănită. Aparatul, de mici dimensiuni, a avut probleme la un motor şi a încercat o aterizare forţată, care însă nu a reuşit.

Avionul s-a agăţat de firele de înaltă tensiune din zona respectivă, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

"În timpul aterizării, avionul a agăţat firele de alimentare cu energie electrică a comunei şi le-a rupt. La această oră, în Şiria nu este curent şi aşteptăm echipele de electricieni să remedieze avaria. Avionul a căzut în apropierea gării din Şiria, pe o păşune la aproximativ 500 de metri de prima casă. Am înţeles că avionului i s-a oprit motorul în timpul zborului, iar pilotul a încercat o aterizare forţată", a declarat Valentin Bot, primarul din Şiria.

Una dintre cauzele vehiculate privind oprirea motorului este blocarea unor filtre ale acestuia, care nu a mai permis alimentarea cu carburant.

Primarul a mai spus că avionul ultrauşor aparţine unei persoane private care efectua un zbor de agrement, la bordul aparatului fiind o singură persoană. "Pilotul a fost preluat de medici pentru investigaţii medicale", a mai spus Valentin Bot. Pilotul este în stare de şoc.

În urma incidentului, trei localităţi au rămas fără curent electric. Şi circulaţia trenurilor în zonă a fost afectată, în urma ruperii liniei de înaltă tensiune.

În zonă s-au deplasat mai multe echipaje ale Ambulanţei şi un echipaj SMURD. De asemenea, la Şiria s-a deplasat şi reprezentanţi ai Aeroclubului Arad, pentru a cerceta împrejurările în care s-a prăbuşit avionul.

 

Mai multe articole despre:
Siria Arad prăbuşire cabluri reţea electrică