MENIU

O persoană figurează de 52 de ori pe listele de alegători din Republica Moldova

Foto: RTV

O persoană figurează de 52 de ori în listele de alegători, cu date diferite ale buletinului de identitate, afirmă Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte - Coaliţia 2009, citată de Info-Prim Neo.

Această situaţie a fost semnalată la Cimişlia, în sudul Republicii Moldova.

Pe de altă parte, la secţia 202, sectorul Râşcani din Capitală, alegătorii au depistat pe adresa domiciliului lor persoane străine, iar unele dintre acestea figurează că au votat. La fel, în mai multe secţii de votare observatorii au identificat în listele de alegători persoane care au decedat sau care nu mai locuiesc la adresa respectivă demult.

În secţia 145 din Chişinău, administraţia azilului pentru persoane de vârsta a treia a organizat dimineaţă o adunare cu locatarii şi le-a dat indicaţii să voteze cu Partidul Comuniştilor (PCRM), "întrucât partidul are grija de ei", notează Coaliţia 2009.

Preoteasa orăşelului Sângera a făcut propagandă electorală în favoarea PCRM, în faţa Casei de Cultură, în timp ce diriginta unei clase liceale din Sudarca, raionul Donduşeni, membră a biroului electoral, a obligat elevii să voteze pentru PCRM şi să-i prezinte buletinele de vot înainte de introducerea acestora în urnă.

Potrivit observatorilor Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului (LADOM), în decursul zilei au fost identificate mai multe persoane care făceau propagandă electorală în favoarea Partidului Democrat şi PCRM.
Mai multe articole despre:
alegeri Moldova vot fraude Republica Moldova scrutin urne