MENIU

O persoană a murit după ce un microbuz s-a ciocnit cu un tir pe DN 79, în judeţul Arad

Foto: imageshack.us

Grav accident între Arad şi Oradea. Un om a murit şi alţi opt au fost răniţi după ce microbuzul în care călătoreau a fost izbit violent de un tir intrat pe contrasens. Victimele fac parte din Ansamblul Doina Banatului din Caransebeş şi mergeau pentru filmări la Oradea.

Cei nouă pasageri se aflau într-un microbuz, făceau parte dintr-un ansamblu folcloric din Caransebeş şi se îndreptau spre Oradea, unde urmau să participe la câteva filmări.

"Din primele cercetări ale poliţiştilor efectuate la locul accidentului a reieşit faptul că şoferul microbuzului s-a angajat într-o depăşire neregulamentară, şi a intrat în coliziune cu un automarfar care circula regulamentar din sens opus", a declarat, vineri dimineaţa,  inspector Camelia  Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Şoferul autocamionului a susţinut, în timpul cercetărilor, că remorca a intrat în balans, moment în care a avut loc impactul. Nu mai puţin de 12 ambulanţe au fost trimise ca să-i preia pe răniţi şi să le acorde primul ajutor.

Circulaţia pe DN 79, în dreptul localităţii Şimand, a fost întreruptă mai bine de o oră, cât timp a lucrat echipajul de la descarcerare, după care s-a reluat, alternativ, pe un sigur fir. La intrare şi ieşirea comunei Şimand, cozile de autoturisme s-au întins pe cinci kilometri.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili modul în care s-a produs accidentul.

Mai multe articole despre:
accident microbuz tir DN 7