MENIU

O grădiniţă din Timişoara a rămas fără acoperiş

Foto: RTV

Să vă pregătiţi cu umbrele! Acesta este mesajul de început de an şcolar pe care l-au primit de la autorităţi părinţii preşcolarilor unei grădiniţe care a rămas fără acoperiş. Motivul: anul trecut, au fost demarate lucrări de mansardare aşa că acoperişul a fost spart. Banii s-au terminat, iar clădirea a rămas descoperită.

Pentru copiii de la gradiniţa nr. 1 să aibă un acoperiş deasupra capului este un vis. Câteva lemne şi folii de plastic îi vor feri pe aceştia de vijeliile şi ninsorile care bat la uşă.

Lucrările au fost demarate în noiembrie anul trecut, în condiţii meteo improprii construcţiei. Pentru reparaţii a fost alocată suma de 300.000 de lei, astfel că de voie de nevoie s-a început şantierul pentru ca fondurile să nu fie returnate.

''A plouat, s-a prelins apa peste copii, mai mult s-a distrus'', a declarat Vasilica Filip, director Grădiniţa nr.1.

Ploaia a distrus şi ce era bun în grădiniţă. Din patru săli, instituţia a rămas doar cu două funcţionale.

''Toate cele patru grupe îşi desfăşoară activitatea în două clase, 120 de copii, dorm doi în pat'', spune şi Margareta Tănăsoiu, educatoare.

Parchetul umflat de apă zace acum în curtea grădiniţei, tencuiala cade de pe pereţi, iar mirosul de mucegai se simte de la intrare. Instalaţia electrică s-a ars de trei ori, aşa că în unele părţi ale unităţii de învăţământ nu este curent. În această situaţie e şi cabinetul medical.

Banii pentru continuarea lucrărilor nu au mai venit. Ministerul Educaţiei cere constructorului să muncească pe datorie, până în 2010 când vor fi alocate noi sume.

''Inspectoratul şcolar nu are pârghiile necesare să discute la rece cu constructorul, trebuie să ne rugăm de constructor să facă aceste lucrări'', a precizat Marin Popescu, inspector ISJ Timiş.

''Şi noi ca constructor inu pot să investesc pentru că nu am siguranţa că primesc banii inapoi'', spune Eugen Cismănean, constructor. 

 

Mai multe articole despre:
grădiniţă bani lucrări acoperiş umbrele