MENIU

O fetiţă a ajuns la spital în stare gravă. Părinţii le acuză pe educatoare că au lovit-o

Scandal la o grădiniţă din Capitală

Trâncă Isabel, în vârstă de un an, a leşinat în timpul mesei, la Creşa nr. 24 din Capitală, pe data de 10 noiembrie. Medicii care au consultat-o au constatat că aceasta avea un cheag de sânge pe creier. Tatăl fetei le acuză pe educatoarele creşei că i-au bătut fiica şi a făcut o plângere la poliţie.

Părinţii fetiţei au fost anuntaţi imediat despre cele întâmplate dimineaţa. \"Soţia a fost sunată de la creşă, în jurul orei 10.00, pe motiv că copila a leşinat în timp ce servea masa. Când mama a ajuns acolo, aceasta era în comă\", a declarat tatăl fetiţei, Florin Trâncă, pentru REALITATEA.NET.

\"După ce personalul de la creşă a sunat la ambulanţă, care a venit fară nicio perfuzie, fetiţa a fost dusă la camera de gardă a Spitalului Budimex. De aici fetiţa a fost trimisă la Arsenie Bagdasar, unde i-a fost făcută o tomografie şi s-a constatat că avea un hematom pe creier provocat de o lovitură puternică cu palma. După aceasta, medicii au decis să o opereze\", a completat tatăl.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei Generale de Administrare a Unităţilor de Învăţământ, Sanitare şi Creşe (DGAUISC) din sectorul 4, au confirmat faptul că micuţa a leşinat în timpul mesei, însă au negat faptul că ar fi fost bătută la creşă.

\"Într-adevăr, fetiţa a leşinat în acea dimineaţă şi a fost imediat consultată de medicul creşei. Fata a fost transportată la Spitalul Budimex, iar de acolo la Spitalul Bagdasar, la secţia de neurologie. Medicii de la Bagdasar au constatat că fetiţa avea un cheag de sânge pe creier\", a precizat Cristina Popa, reprezentantul DGAUISC pentru REALITATEA.NET.

În timpul consultaţiei, medicii i-au intrebat atât pe părinţi, cât şi pe medicul creşei, care era de faţă, dacă fetiţa avusese probleme de sănătate în ultimele zile. \"Părinţii au spus că fiica lor vomita de patru zile, în plus, avea stări de greaţă şi ameţeli\", a declarat Cristina Popa. Raportul medical arată, de asemenea, că fata nu prezenta vânătăi, a completat aceasta.

Conducerea Creşei nr. 24 a solicitat demararea unei expertize medicale. Totodată, primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a cerut declanşarea unei anchete în acest caz.

Mai multe articole despre:
spital copil medic sânge creşă lovitură leşin educator