MENIU

O familie din comuna Pantelimon creşte patru urşi în ogradă

Foto: pbase.com
Baloo merge pe trotinetă şi bea singur cu biberonul

Îl cheamă Baloo şi până joi a făcut tumbe şi a mâncat cartofi prăjiţi în curtea unui bucureştean din comuna Pantelimon. Vorbim de un urs care a fost crescut de o familie până joi, când la poartă au venit inspectorii gărzii de mediu. Autorităţile aveau informaţii că oamenii au doar un animal în ogradă. Surpriză însă - la faţa locului au descoperit patru urşi.

Baloo a venit în familia Molnar de mai bine de un an. Stăpânii susţin că l-au primit de la un circ italian. Au lucrat şi ei la circ ani de zile şi spun că l-au dresat cum trebuie şi că l-au îngrijit ca pe propriul copil. Baloo stătea afară, în curte, şi era hrănit chiar şi cu mâna.

"Merge pe trotinetă, bea singur cu biberonul, face tumbe. O să fac tot posibilul să-l aduc înapoi, că n-am să fac altceva, e sufletul meu", a declarat stăpânul.

O asociaţie de protecţie a animalelor a anunţat Garda de Media, iar joi inspectorii au mers în comuna Pantelimon. Au descoperit că în curte nu se afla numai Baloo, ci şi al doilea urs - Rambo, de patru luni. Primit de la un prieten.

După puţin timp, au mai apărut doi ursuleţi - tot de patru luni. Până la urmă, doar Baloo va fi dus la Zărneşti. Cei trei pui vor merge în rezervaţia din Harghita, iar după un an, vor fi duşi în mediul lor natural. 

Potrivit legii, cei care ţin animale sălbatice în captivitate riscă dosar penal sau amendă până la 10.000 lei. 

Mai multe articole despre:
creştere pui familie urs Pantelimon autorităţi curte