MENIU

O explozie s-a produs în subteranul minei Paroşeni

Foto: cimec.ro

O explozie s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei 9, în subteranul minei Paroşeni. Deflagraţia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze. Nu au fost înregistrate victime.

Minerii dintr-un abataj al minei Paroşeni au fost evacuaţi după ce în zonă a fost semnalată o aprindere de metan, iar o echipă formată din reprezentanţi ai Companiei Naţionale a Huilei (CNH), specialişti INSEMEX şi inspectori de muncă a început verificări la mină.

Şeful serviciului din Petroşani al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Ileana Bodea, a declarat, luni, că în subteranul minei Paroşeni a fost observată o flacără, o aprindere de metan, la circa 400 de metri adâncime.

Cei 20 de muncitori din abatajul unde s-a produs aprinderea de metan au fost imediat evacuaţi. De asemenea, au fost scoşi la suprafaţă şi minerii care lucrau în apropierea acelui abataj, întrucât exista riscul producerii unei explozii.

Conducerea CNH s-a deplasat la mina Paroşeni. De asemenea, o echipă formată din reprezentanţi ai companiei, specialişti ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă a început verificările la mina Paroşeni. Specialiştii fac măsurători în subteran.