MENIU

O explozie de origine necunoscută s-a produs la New York

Foto: outdoors.webshots.com

Un dispozitiv explozibil de mică putere a provocat pagube materiale luni la o cafenea din New York, incident care aminteşte, potrivit poliţiei, de trei cazuri precedente înregistrate în ultimii patru ani.

Explozia s-a produs la 03.30 (10.30, ora României) lângă o cafenea Starbucks, care atunci era închisă, în nordul Manhattan-ului.

"Analizăm tipul de explozibil folosit", a spus Raymond Kelly, purtător de cuvânt al poliţiei locale. Potrivit experţilor, "este vorba despre un explozibil de putere mică".

Bomba a distrus geamurile cafenelei şi a  perturbat liniştea acestei zile speciale, Memorial Day, când sunt comemoraţi soldaţii căzuţi în luptă.  Explozia a dus la evacuarea persoanelor din clădirea cu 25 de apartemente la parterul căreia se afla cafeneaua.

"S-a auzit un zgomot puternic. Am crezut că este o explozie de gaz sau că un camion a intrat în imobil", a povestit o locatară. 

Alte trei explozii, a cărui origine a rămas neclară, s-au produs în ultimii patru ani în New York, în faţa consulatelor britanic şi mexican, precum şi într-un centru de recrutare al armatei din Times Square. 

Potrivit lui Kelly, incidentul de luni se aseamănă cu cele trei anterioare prin ora la care s-au produs. "Toate s-au produs între 03.30 şi 04.30", a precizat el. La cele trei explozii precedente, martorii oculari au semnalat prezenţa la faţa locului a unui bărbat pe o motocicletă, suspectat că a amplasat bombele artizanale, dar poliţia nu l-a găsit niciodată.

Explozia de luni s-a produs la doar patru zile de la anihilarea unui complot al cărui obeictiv era producerea unor atentate la douăă sinagogi din New York şi la obiective militare. Patru persoane au fost inculpate săptămâna trecută. Potrivit autorităţilor, suspecţii nu au avut legătură directă cu organizaţii teroriste internaţionale.

 

Mai multe articole despre:
explozie New York Starbucks