MENIU

O casă de modă a scos la vânzare un costum de baie de 3000 de dolari

Foto: Realitatea TV

La împlinirea a jumătate de secol de la lansarea primului bikini, o casă de modă londoneză a scos la vânzare un costum de baie extravagant şi scump. Recesiunea pare însă că temperează pornirile doamnelor sensibile la cristalele swarowski.

Costumul de baie botezat Anita este încrustat cu cinci mii de pietre swarowsky. Legătura dintre cele două piese este făcută de o bretea aurită. Mica bijuterie costă aproape 3.000 de dolari. Motiv pentru care nici măcar creatorii nu speră să-şi găsească în curând clienţi pentru el.

"Presupun că doar cineva care iubeşte moda şi vrea să arate extraordinar şi să poarte ceva exclusivist îl va cumpăra. Este mai mult decât un costum de baie. Este şi o bijuterie", a afirmat Sebastian Manes, director Casă de Modă.

Ochiii femeilor sclipesc de admiraţie când văd costumul în magazin. Însă la amintirea crizei doamnele devin brusc calculate

Ce gândesc bărbaţii care poate altădată, înainte de începerea crizei economice s-ar fi îndurat să facă o surpriză plăcută femeii iubite? "E prea mult. 2.000 de lire, înseamnă 3.800 de franci elveţieni. Aproape că poţi cumpăra o maşină", aprecizat Marcel Buhler.

Casa de modă britanică se consolează cu gândul că are aceeaşi soartă ca primul Bikini. Modelul foarte mic, lansat imediat după al doilea Război Mondial a fost admirat dar nu şi-a găsit cumpărător multă vreme.