MENIU

O candidată româncă la alegerile locale din Italia a primit ameninţări rasiste

Foto: targatocn.it

O candidată româncă la alegerile locale din 6-7 iunie din Italia, reprezentând partidul de centru Italia dei Valori, a primit ameninţări rasiste şi insulte prin SMS, relatează cotidianul online Targatocn.

Felicia Dima, candidată la Consiliul local din Alba, oraş din regiunea Piemonte, a primit în 21 februarie un SMS în care era ameninţată cu moartea şi i se cerea să se întoarcă în România împreună cu toţi conaţionalii săi. Femeia a anunţat carabinierii, care au lansat o anchetă.

"Acest episod demonstrează că există rasism în Alba (...). Se tinde spre culpabilizarea pe bază etnică a unui întreg grup pentru o infracţiune comisă de o singură persoană", a spus coordonatoarea filialei partidului Italia dei Valori din Alba. 

O serie de atacuri xenofobe au avut loc în ultimele săptămâni în Peninsulă, după mai multe incidente în care au fost implicaţi români.

Circa 30 de italieni au bătut marţi seară, la Roma, doi albanezi pe care i-au întrebat dacă sunt români. Luna trecută, un grup de tineri a aruncat cu sticle incendiare într-un magazin alimentar al unor români din capitala Italiei.

Într-un alt incident, trei români au fost bătuţi la Sacrofano, în apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alţi trei au fost atacaţi în locuinţa lor, în nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru că ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu conţinut xenofob şi cu ameninţări, în special la adresa românilor, au fost împărţite la Canicatti, un oraş italian din Sicilia în apropiere căruia trăieşte o comunitate importantă de imigranţi.

De altfel şi un actor italian, care s-a dat drept român care s-a prezentat drept cetăţean român şi a imitat accentul românesc într-un pub din Roma, jucând un rol în cadrul unei emisiuni de divertisment, a fost atacat cu un cuţit.

Mai multe articole despre:
Alba Italia ameninţări sms candidată