MENIU

O aeronavă Carpatair s-a reîntors pe Aeroportul Timişoara din cauza unei defecţiuni la bord

foto: RTV

O aeronavă Carpatair s-a reîntors pe Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, marţi, la câteva minute după ce a decolat, ca urmare a unei defecţiuni la unul dintre senzori.

"Aeronava a avut o semnalizare la un senzor, e un lucru care se poate întâmpla oricând. Există o semnalizare care a fost în zbor", a declarat directorul comercial al Carpatair, Paula Ardelean.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului din Timişoara, aeronava a decolat la ora 9.00, iar deja la ora 9.55, cei 49 de pasageri aflaţi în avion erau îmbarcaţi într-o altă aeronavă Carpatair. "Aeronava cu care au plecat a doua oară are o viteză mai mare, deci nu vor fi întârzieri", a mai spus Ardelean.

Piloţii au solicitat reîntoarcea aeronavei la sol după ce au constatat o defecţiune la unul dintre senzori. "Potrivit procedurilor, pentru siguranţă, în cazul în care se constată o defecţiune de acest gen, avionul trebuie să aterizeze. Nu a fost declarată nicio urgenţă", a declarat directorul Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara, Dan Idolu.

Aeronava era un Saab 2000, la fel ca cea implicată, în urmă cu aproape două săptămâni, în incidentul de pe Aeroportul Traian Vuia, când un avion a survolat mai bine de o oră şi jumătate spaţiul aerian al aeroportului din cauză ca trenul de aterizare nu s-a deschis.

Atunci, aeronava companiei Carpatair a aterizat forţat, pe un covor de spumă. Şi în 2006, aceeaşi aeronavă implicată în incidentul din 28 februarie 2009, a lovit un cal, pe aeroportul din Bacău.