MENIU

Numărul şomerilor din Timiş s-a dublat de la începutul anului

Foto: RTV

Rata şomajului în judeţul Timiş a ajuns la aproape patru procente, la finele lunii august, numărul şomerilor fiind mai mult decât dublu faţă de luna ianuarie a acestui an, potrivit unui raport al Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş.

Dacă anul trecut Timişul avea cel mai mic procent de şomeri, în luna ianuarie numărul acestora a început să crească de la 6.247  la 9.357 de şomeri în aprilie şi mai departe, la 12.906 de şomeri  la finele lunii august.

"Stocul de şomeri în luna august 2009 este mai mult decât dublu faţă de luna ianuarie a aceluiaşi an. Numărul de şomeri intraţi în evidenţe în această perioadă a fost de 19.822 de persoane, din care indemnizaţi 10.664", se arată în raportul AJOFM Timiş.

Şefii Agenţiei spun că pentru reinserarea şomerilor pe piaţa muncii, colaborează cu toate instituţiile statului. "Avem colaborări cu toate universităţile din judeţ în privinţa şomajului în rândul tinerilor, cu primăriile din mediul rural şi cu toate instituţiile, în vederea angajării unui număr cât mai mare de persoane", a declarat Mirela Teregovan, director coordonator adjunct economic la AJOFM Timiş.

Mai multe articole despre:
Raport Timiş şomeri indemnizaţii AJOFM