MENIU

Numărul săracilor va ajunge la 1,59 milioane în acest an

Foto: euro26.ro

Trăiesc cu mai puţin de 10 lei pe zi iar numărul lor va fi tot mai mare! Vorbim despre săracii din România care vor depăşi anul acesta un milion şi jumătate de persoane. Spre deosebire de alţi ani, traiul la limita subzistenţei va ajunge şi în oraşe, din cauza disponibilzărilor masive.

Banca Mondială şi Unicef arată că cei mai mulţi dintre cei care alcătuiesc o familie săracă sunt căsătoriţi, şi doar 12 la sută trăiesc în concubinaj. Majoritatea familiilor sărace trăiesc în mediul rural iar 60 la sută dintre acestea au şi copii. Capul familiei este şomer, sau lucrează în agricultură iar fiecare membru trăieşte cu mai puţin de 3 dolari pe zi. Anul acesta numărul săracilor din România va creşte cu 24 la sută.

Cei mai afectaţi de sărăcie vor fi copiii mai mici de 14 ani dar şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani. Regiunile cu cel mai mare grad de sărăcie sunt cele din nord-est, sud-est şi sud. Autorităţile se aşteaptă ca din cauza sărăciei să crească şi numărul copiilor abandonaţi.

Mai multe articole despre:
salariu creştere număr săraci subzistenţă