MENIU

Numărul plângerilor depuse de salariaţi la ITM Timişoara s-a triplat de la începutul anului

Foto: RTV

Avalanşă de plângeri la Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. Rămaşi peste noapte fără serviciu sau cu salariile lună de lună întârziate, tot mai mulţi salariaţi îşi reclamă patronii. ITM Timiş a înregistrat de la începutul anului de trei ori mai multe plângeri faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Cazurile în care firmele din Timişoara întârzie cu plata salariilor sau renunţă la angajaţi sunt tot mai frecvente în contextul economic actual. Fără bani în buzunare şi fără un loc de muncă, oamenii îşi pun speranţa în autorităţi.

De la începutul anului, peste 800 de salariaţi din Timiş şi-au reclamat patronii. Astfel, numărul plângerilor înregistrat la ITM s-a triplat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

''Anul trecut am avut un număr de 1.024 de sesizări primite pe tot anul. Până acum avem un număr de 762 de sesizări primite'', a declarat Ileana Tomoiagă, director adjunct ITM Timişoara.

Până în prezent, peste 80% dintre angajatorii reclamaţi au primit sancţiuni. Legea nu-i obligă însă pe patroni să reangajeze un salariat disponilizat. Cei concediaţi pot obţine cel mult plata drepturilor băneşti rămase restante.

Mai multe articole despre:
Timişoara salariaţi patroni salarii plângeri ITM