MENIU

Numărul ofertelor de pe piaţa imobiliară din Bucureşti a scăzut în octombrie cu 18%

Foto: tineretului.wordpress.com

Numărul total de apartamente scoase la vânzare a scăzut, în luna octombrie comparativ cu luna septembrie, cu 18%, şi cu 42% faţă de octombrie 2008, potrivit unui raport de piaţă realizat de compania Agenţie.NET

"Faţă de luna septembrie, numărul total de apartamente scoase la vânzare s-a redus cu 18% (...) În octombrie 2008, pe piaţă erau cu 42% mai multe oferte decât în 2009", potrivit companiei.

Astfel, în octombrie au fost scoase pe piaţă cu 21% mai puţine garsoniere şi cu 15% mai puţine apartamente de două camere. Numărul ofertelor pentru apartamentele de trei camere s-a redus cu 16% , iar pentru apartamentele cu patru camere scăderea a fost de 29%.

De asemenea, comparativ cu octombrie 2008, numărul garsonierelor nou apărute s-a redus cu 50%. Au fost scoase spre vânzare cu 40% mai puţine apartamente de două camere, respectiv de trei camere, iar numărul ofertelor de patru camere a scăzut cu 36%. Potrivit sursei citate, preţurile apartamentelor din Bucureşti se află la acelaşi nivel de şase luni.

"În ultima jumătate de an, se observă că valoarea apartamentelor s-a situat aproximativ la acelaşi nivel lună de lună. Faţă de perioada anului trecut când preţurile scădeau de la o lună la alta chiar şi cu 10 procente, putem afirma că în momentul de faţă asistăm la stabilizarea preţurilor pentru apartamente. În luna octombrie, preţul mediu solicitat pentru o garsonieră a fost de 46.200 de euro, iar pentru un apartament de două camere a fost de 69.300 de euro. Pentru apartamentele cu trei camere, proprietarii au solicitat în medie un preţ iniţial de 94.300 de euro, iar pentru patru camere 123.800 de euro", se mai arată în rapotul companiei imobiliare.

Statistica Agenţie.NET are la bază ofertele imobiliare din Bucureşti, publicate de persoanele particulare în toată presa scrisă şi pe internet, iar preţul mediu este obţinut pe baza preţurilor solicitate iniţial de proprietari.

Mai multe articole despre:
piaţa imobiliară