MENIU

Numărul cazurilor de gripă nouă în România a ajuns la 879

Foto: Realitatea TV

Numărul cazurilor de gripă nouă diagnosticate în România a ajuns la 879. În 30 de ore au fost confirmate peste 80 de cazuri noi.Vaccinul pentru copii produs la Institutul Cantacuzino nu este gata pentru că nu s-au găsit suficienţi părinţi dispuşi să îşi supună copiii la teste experimentale. Astfel, e posibil ca vaccinul pentru copii să fie autorizat abia la mijlocul lunii decembrie.

Potrivit datelor oficiale, sâmbătă, între orele 12.00 şi 18.00 au fost înregistrate noi cazuri de gripă nouă în Botoşani (10), Suceava (5), Galaţi, Bacău şi Vaslui (3), două în Prahova, Neamţ şi Maramureş (2) şi Cluj şi Argeş (1).

Cazurile confirmate şi investigaţiile epidemiologice din ultimele 24 de au dus la suspendarea cursurilor, pentru şapte zile, la câte o clasă de la Liceul “Dimitrie Negreanu”, Scoala Gen. Nr 11 şi Şcoala Gen. Nr 8 din Botoşani, la Liceul Teologic din Suceava, Liceul “Ştefan Procopiu” şi Liceul “Gheorghe Roşca Codreanu” din Vaslui, dar şi la Şcoala nr.11 Turnu Severin şi la Liceul Don Orione Oradea.    

Tot din pricina gripei, în Galaţi, au fost suspendate, de vineri, cursurile la Grupul Şcolar Radu Negru (patru cazuri confirmate în trei clase diferite), iar de joi, la Facultatea de Ştiinte Economice din Universitatea Dunărea de Jos (un singur caz confirmat), la instituţia de învăţământ superior decizia fiind luată de conducerea acesteia.

Vaccinul pentru copii produs la Institutul Cantacuzino nu este gata pentru că nu s-au găsit suficienţi părinţi dispuşi să îşi supună copiii la teste experimentale

Vaccinul pentru copii, produs în România, ar trebui testat pe cel puţin 150-200 de persoane înainte de a ajunge pe piaţă. Numai că părinţii sunt mai greu de convins pentru a-şi oferi copiii drept voluntari.

"Studiile clinice sunt foarte puţin înţelese în România, unde, de exemplu, la noi nu se consideră etic nici măcar să dai anunţuri la mica publicitate să recrutezi voluntari. Dar să mergeţi în Marea Britanie şi să vă uitaţi la mica publicitate, o să vedeţi numeroase anunţuri", a declarat Robert Ancuceanu, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Pentru copiii cu vârste între şase luni şi şase ani vor fi cumpărate 500.000 de vaccinuri din străinătate.