MENIU

Noul şef al DGIPI este Şerban Ilie Cornel

Foto: NewsIn

Noul şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă este Şerban Ilie Cornel, a anunţat duminică Dan Nica, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Pe 15 februarie, comisarul şef Cornel Şerban a fost numit interimar la DGIPI.

El fusese desemnat de fostul ministru al Internelor, Cristian David, în funcţia de şef al Diviziunii Protecţie Internă, departament din cadrul DGIPI, ulterior, fiind ales de către fostul ministru Gabriel Oprea, ca adjunct la comanda DGIPI.

Anterior, a fost ataşat de Ministerul Administraţiei şi Internelor în Spania, la Madrid.

Cornel Şerban are 46 de ani. Şerban a practicat judo la Dinamo, având mai multe premii europene la activ.

Noi numiri în conducerea MAI şi a Poliţiei Române

Dan Nica a mai anunţat că îi numeşte în funcţiile de adjuncţi ai secretarului general ai ministerului pe comisarii şefi Octav Teodorescu şi Aurelian Ghimbău, pentru o perioadă de şase luni.

Cei doi îi înlocuiesc, astfel, pe Dănuţ Tudor şi Ion Cuhuteanu.

De asemenea, ministrul le-a retras împuternicirea chestorilor Bolboşeanu Constantin, Florin Trosca, Dumitru Pârvu, de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, cel din urmă fiind numit prim-adjunct al inspectorului şef al Poliţiei Române, Petre Tobă, alături de Mihai Călinescu şi Tache Bocănială.

Bolboşeanu, Trosca şi Pârvu fuseseră numiţi în funcţiile pe care le-au deţinut până duminică de fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea.

Mai mult de jumătate din funcţiile de conducere de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au fost desfiinţate. La cererea ministrului Dan Nica, direcţiile generale au fost transformate în direcţii simple, iar agenţiile şi unele structuri din subordinea MAI, mutate la Poliţie. Aceste decizii înseamnă, implicit, multe concedieri. Citeşte mai mult despre reorganizarea din MAI

Mai multe articole despre:
Dan Nica DGIPI Ministerul de Interne news alert