MENIU

Noul primar al Clujului are multe probleme de rezolvat

Foto: RTV

Aproape 275.000 de clujeni au fost chemaţi să-l aleagă pe succesorul lui Emil Boc. Acesta are multe pe cap. Traficul din Cluj este sufocat, şi numărul de maşini depăşeşte cu mult numărul parcărilor, iar groapa de gunoi a oraşului, un adevărat focar de infecţie şi poluare, este o problemă nerezolvată de peste 10 ani.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în acest moment, în centrul municipiului nu mai există spaţii în care ar mai putea fi amenajate locuri de parcare. În schimb, se află în derulare un proiect privind amenajarea a 1231 de noi locuri de parcare în cartiere.

Până la finalizarea centurii ocolitoare, alte soluţii de decongestionare a traficului sunt semaforizarea intersecţiilor aglomerate şi introducerea sistemului "undă verde".

Municipiu de 5 stele, Cluj-Napoca mai are încă străzi care arată ca veritabile uliţe. Primăria are două proiecte în derulare. Primul, în valoare de 51 de milioane de euro, prevede asfaltarea a 288 de străzi. Pentru 2009, anul de finalizare a proiectului, au mai rămas 64 de străzi de reabilitat. Un alt proiect, privind modernizarea altor 100 de străzi, trebuia încheiat anul trecut. Totuşi au mai rămas 34 de străzi nefinalizare.

O altă problemă o reprezintă groapa de gunoi. După aproape zece ani, autorităţile au reuşit să găsească o soluţie - o comună care a acceptat să găzduiască deşeurile clujenilor, în mod ecologic. Noua rampă va fi realizată în comuna Feleacu. Proiectul realizat în parteneriat de Primărie şi Consiliul Judeţean este blocat însă până la închiderea definitivă a vechii gropi de gunoi a Clujului.