MENIU

Noua gripă le afectează mai tare pe femeile însărcinate

Foto: shutterstock.com

Femeile care sunt însărcinate sunt supuse unor riscuri mai mari în urma infectării cu virusul A (H1N1) în comparaţie cu restul populaţiei, potrivit specialiştilor de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite.

Specialiştii au declarat că femeile însărcinate care sunt diagnosticate cu noua gripă trebuie să ia medicamente antivirale prescrise de medic, pentru că efectele necunoscute ale acestora asupra fetusului sunt de preferat în comparaţie cu riscurile virusului A.

Până acum nu s-a putut stabili dacă femeile însărcinate se îmbolnăvesc mai repede din cauza virusului A în comparaţie cu restul populaţiei, dar riscurile asupra sănătăţii, în cazul lor, sunt mult mai mari.

Doctorul Anne Schuchat de la Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din Statele Unite a declarat că o sarcină slăbeşte imunitatea corpului unei femei, iar aceasta este mai predispusă la pneumonie, ca o complicaţie a gripei. Până în momentul de faţă, 20 de femei însărcinate au fost diagnosticate cu noua gripă. O femeie însărcinată din Texas a murit în urma infectării cu virusul A, iar copilul ei a fost născut prin cezariană.

Femeile însărcinate care au astm sau alte probleme de sănătate prezintă un risc mare de complicaţii în urma infectării cu virusul A (H1N1).

Mai multe articole despre:
femei îmbolnăvire însărcinată H1N1