MENIU

Notebookurile făcute în Asia au atras banii românilor în primul trimestru

Vânzările de produse IT s-au înjumătățit în ultimul trimestru din 2009. /FOTO: mobilecomputermag.co.uk

Preţurile mai scăzute şi stocurile mari rămase de anul trecut au schimbat în primul trimestru clasamentul jucătorilor din piaţa de notebookuri, determinând ca producătorii asiatici să-şi adjudece primele trei poziţii în topul vendorilor de notebookuri din piaţa locală, potrivit companiei de cercetare şi consultanţă International Data Corporation.

Astfel, dacă anul trecut cele mai mari vânzări, ca volum, le înregistrau Hewlett-Packard (HP), Fujitsu şi Acer, în topul producătorilor a trecut în primul trimestru al acestui an compania taiwaneză Asus, atât ca număr de unităţi vândute, cât şi ca valoare a vânzărilor, pe o piaţă care a scăzut însă cu mai mult de 65%, pe fondul recesiunii economice.

Compania chineză Lenovo, a doua clasată, acum, din punctul de vedere al numărului de unităţi vândute, cu 13,3% din piaţă şi o cotă de 10,9% valoric, nu se regăsea anul trecut în topul jucătorilor de pe piaţa de PC-uri. Acer şi-a conservat poziţia şi cotele de piaţă, înregistrând fluctuaţii de cel mult un punct procentual atât ca volum, cât şi ca valoare.

Citeşte mai mult

Mai multe articole despre:
Fujitsu Lenovo HP acer netbook