MENIU

Notarii spun că vor reduce cu 30% onorariile pentru cei care vor beneficia de programul "Prima Casă"

Foto: zizzoo.com

Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a anunţat că poate să se alăture programului "Prima Casă" prin reducerea cu 30% a onorariilor atât pentru încheierea actelor de vânzare cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă.

"Conducerea Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România salută această iniţiativă, căreia consideră că poate să i se alăture prin acţiunea de reducerea cu circa 30% a onorariilor, atât pentru încheierea actelor de vânzare/cumpărare, cât şi pentru autentificarea contractelor de ipotecă. În acest sens, UNNPR va înainta ministrului Justiţiei propuneri concrete pentru o reducere considerabilă a sumelor pe care cei îndreptăţiţi să beneficieze de această măsură a "primei case" le vor achita pentru a deveni primii proprietari", se arată într-un comunicat al UNNPR.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, anunţa recent că Executivul a aprobat prin memorandum programul "Prima Casă", prin care va garanta 80% din valoarea unui împrumut pentru cumpărarea unei locuinţe de către persoanele fizice. Programul se adresează în special familiilor tinere, care nu au avut niciodată o casă în proprietate şi nici nu au luat până acum un credit ipotecar.