MENIU

Nostalgicii comunismului s-au adunat de 1 mai la soclul lui Lenin din Piaţa Presei Libere

Foto: orasul.ro

Câţiva nostalgici ai comunismului s-au adunat cu ocazia zilei de 1 mai, la soclul fostei statui a lui Lenin de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti şi au afişat mesaje împotriva capitalismului.

Cele zece persoane adunate în faţa soclului lui Lenin fac parte din Noul Partid Comunist Român (NPCR), Partidul Alianţa Socialistă şi Asociaţia Militanţilor pentru Pace, Egalitate şi Progres Social. Ei s-au declarat dezamăgiţi de situaţia clasei muncitoare din România de azi şi au lipit pe soclu un afiş cu textul "1 mai, zi de luptă împotriva exploatării capitaliste".

"Sărbătorirea, anul acesta, a zilei de 1 mai găseşte clasa muncitoare dezbinată, dezorientată, manipulată şi fără să-i fie oferită proiecţia unui viitor mai bun şi sigur, întrucât nu există o forţă care să apere şi să promoveze interesele fundamentale ale celor ce muncesc , aşa cum o făcea Partidul Comunist Român. Marea problemă a societăţii este capitalismul, un sistem instabil şi nociv", a spus secretarul general al NPCR, Petre Ignat.

Nostalgicii au redactat şi un comunicat prin care declară ziua de 1 mai drept "Ziua solidarităţii internaţionale a celor ce muncesc - Zi de luptă împotriva capitalismului". "De ziua de 1 Mai, NPCR aduce omagiul său generaţiilor de muncitori care au clădit tot ce s-a clădit în România, exprimându-şi convingerea că situaţia grea în care se găseşte azi clasa muncitoare este temporară şi nu va trece mult timp până când reunificarea acesteia se va produce sub conducerea forţei politice cu adevărat a clasei muncitoare, Partidul Comunist", se arată în comunicat.

Cei adunaţi la soclul din Piaţa Presei au împărţit o ediţie specială a publicaţiei Socialistul (editată de Partidul Alianţa Socialistă) şi fluturaşi din carton cu mesajul "Zdrobiţi orânduirea cea crudă şi nedreaptă ce împarte lumea în mizeri şi în bogaţi!".
Mai multe articole despre:
comunism nostalgici muncitor capitalism Lenin