MENIU

Niţă va tăia 260 de posturi de la Ministerul IMM-urilor

Foto: bloombiz.ro

Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MIMMCMA) va restructura 260 de posturi, obţinându-se o economie de 3,313 milioane lei, a declarat la finalul şedinţei de Guvern de astăzi, ministrul de resort, Constantin Niţă.

"Din punct de vedere al restructurării, noi am cumulat Centrul Român pentru Promovarea Comerţului cu Agenţia Română pentru Investiţii Străine şi crearea Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi a Investiţiilor Străine", a spus ministrul Niţă.

Constantin Niţă a adăugat că Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM va rămâne, dar va exista o restructurare de zece posturi şi vor rămâne numai 21 de posturi, plus oficiile teritoriale.

"Am avut Centrul de Formare şi Management pentru Comerţ, care de fapt nu a existat, sau a existat cu două persoane, să spun aşa, şi va fi desfiinţat. S-a dorit acolo formarea unui centru împreună cu sindicatele şi cu o societate privată într-un parteneriat public-privat, dar din păcate nu a funcţionat acest lucru şi, sigur, se va desfiinţa", a spus Constantin Niţă.

De asemenea, cele două mari entităţi ale MIMMCM, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), care sunt instituţii obligatorii şi au corespondenţe în Uniunea Europeană, vor avea restructurate, în total, 103 posturi.
Astfel, la ANPC vor fi restructurate 40 de posturi, iar la OSIM 63 de posturi.