MENIU

Ninsorile, ploile şi vântul puternic din ultimele zile au afectat 20 de judeţe şi Capitala

Foto: gandul.info
Ninsorile, ploile şi vântul puternic au afectat 20 de judeţe şi Capitala

Ninsorile, ploile şi vântul puternic în rafale din ultimele zile au afectat 20 de judeţe şi Capitala. Zeci de localităţi au avut de suferit din cauza precipitaţiilor, în timp ce mai multe drumuri au fost închise temporar, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, până pe 14 octombrie, la ora 6.00, au fost afectate de precipitaţii 39 de localităţi din întreaga ţară. Cele mai afectate sunt judeţele Cluj, Caraş-Severin, Maramureş, Mehedinţi şi Constanţa. În 9 judeţe din nord-vestul ţării s-au înregistrat probleme din cauza ninsorilor.

Astfel, au fost inundate patru gospodării şi anexe, un subsol şi o stradă. De asemenea, din cauza vântului puternic au fost avariate 16 faţade de bloc şi acoperişuri, nouă stâlpi de telefonie, iar 11 autoturisme au fost distruse din cauza copacilor doborâţi de rafale.

Totodată, patru drumuri au fost închise temporar din cauza ninsorii: în judeţul Maramureş, Drumul Naţional 18 în Pasul Gutâi, două drumuri judeţene din judeţele Sălaj şi Bistriţa Năsăud, dar şi un drum comunal.

Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, stratul de zăpadă a măsurat 10 centimetri pe DN 18. Angajaţii secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare au intervenit pentru tăierea copacilor prăbuşiţi şi degajarea carosabilului.

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci aşa că traficul pe Drumul Naţional 1H, care leagă oraşele Aleşd şi Şimleul Silvaniei a fost blocat.

Şi drumul european E 60 care face legătura între Cluj-Napoca şi Oradea a fost blocat. Mai multe autocare şi tiruri au rămas înţepenite pe şosea până la venirea drumarilor.

Oraşul Anina, dar şi staţiunile Semenic, Crivaia, Trei Ape, Gărâna sau Brebu Nou au rămas fără curent electric, după ce copacii s-au rupt sub greutatea zăpezii.

La Arad, Craiova şi Constanţa zeci de copaci au fost puşi la pământ de vântul puternic, iar în judeţul Dolj, 12 localităţi au rămas fără curent electric. În Bucureşti, mai multe cabluri de electricitate s-au rupt, din cauza rafalelor de vânt.

Tot în Capitală, zeci de bannere publicitare au fost rupte de vântul puternic. Din cauza vijeliei, o schelă s-a desprins de pe un bloc din sectorul 3 şi a căzut pe o maşină. Oraşele Baloteşti şi Otopeni au rămas în beznă după ce firele de medie tensiune au fost rupte.

Vremea rea a dat bătăi de cap şi pe litoral. Toate porturile maritime şi fluviale de la Marea Neagră au fost închise din cauza vântului.