MENIU

Ninsoarea a provocat mai multe incidente rutiere pe drumurile din România

Traficul a fost îngreunat pe mai multe drumuri naţionale din sudul şi sud-estul României
Traficul rutier a fost dat peste cap de ninsoare

Traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti a fost întrerupt, marţi dimineaţă, pe sensul către Bucureşti, la kilometrul 95, din cauza unui autotren care a derapat.

Accidentul a avut loc în jurul orei 9.30, la kilometrul 95 al autostrăzii A1.  Traficul a fost blocat mai mult de 20 de minute. Tot pe A1 au mai fost înregistrate şi alte şase incidente rutiere. Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Două persoane au fost uşor rănite în urma unui accident în dreptul localităţii Budăi, judeţul Iaşi. Reprezentanţii Poliţiei au precizat că toate drumurile din judeţul Iaşi sunt afectate de polei.

De asemenea, pe toate drumurile judeţene şi în municipiul Ialomiţa, pe  Drumul Naţional 2C Slobozia-Buzău, cinci maşini au ieşit în decor, fără consecinţe grave. În judeţele Vâlcea, Argeş, Gorj şi Giurgiu, autorităţile au folosit materiale antiderapante. Pe DN 5 şi DN 6 s-a circulat în condiţii de iarnă.

În doar câteva ore, poliţiştii argeşeni au înregistrat circa 100 de tamponări din cauza şoselelor acoperite cu zăpadă frământată. Un TIR a derapat între Mioveni şi Piteşti şi a lovit un autoturism. Un alt accident a avut loc în comuna Bradu, unde un vehicul s-a răsturnat în şanţ. Asta în condiţiile în care pe drumurile din judeţul Argeş nu şi-a făcut apariţia de dimineaţă niciun utilaj de deszăpezire.

În Vrancea, un tir a derapat şi a izbit frontal o autoutilitară care se deplasa pe contrasens, pe Drumul European 85 între Focşani şi Tecuci. Doi pasageri din autoutilitară au fost răniţi şi transportaţi la spitalul din Focşani. În urma accidentului care a avut loc în dreptul localităţii Bizigheşti, s-a circulat pe un singur fir mai bine de o oră.

Ninsoarea a dat de furcă şi şoferilor din Braşov. Oficial, 26 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe străzile din municipiul Braşov. Alte 16 utilaje sunt pregătite pentru intervenţie, dacă ninsoarea se înteţeşte.

Traficul a fost întrerupt timp de 30 de minute şi în judeţul Mehedinţi, între localităţile Dubova şi Şviniţa, din cauza unui tir care a derapat, au mai anunţat reprezentanţii Centrului Infotrafic.

În judeţul Timiş, traficul rutier pe DN 59A Timişoara - Jimbolia a fost întrerupt în zona Cărpiniş, la kilometrul 30, din cauza unui autotren care a luat foc.

În judeţul Harghita, s-a ridicat măsura restricţionării circulaţiei autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe DN12, în zona Băile Tuşnad, pe sensul Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc. Restricţia a fost impusă pentru ca echipajele de deszăpezire să poată interveni.

Poliţia rutieră  recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere şi să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Mai multe articole despre:
autostradă trafic Poliţia Rutieră autotren A1 derapat