MENIU

Nica spune că se va căuta o soluţie în interiorul Coaliţiei pentru modificarea protocolului, astfel încât Geoană să se retragă din CSAT

foto: NewsIN

Vicepremierul Dan Nica a afirmat, marţi, că, la nivelul Coaliţiei, s-a hotărât să se caute o soluţie tehnică prin care protocolul să poată fi modificat astfel încât preşedintele Senatului, Mircea Geoană, să se retragă din CSAT.

"Domnul preşedinte Geoană a informat Coaliţia referitor la decizia care a fost luată cu privire la faptul că, în CSAT, funcţia de vicepreşedinte nu mai este o solicitare a PSD şi a rămas să fie găsită acea soluţie tehnică pentru ca prevederile protocolului Coaliţiei să poată să fie modificate corespunzător. A rămas ca acest lucru să fie decis în perioada următoare", a explicat Dan Nica.

Întrebat dacă liderii PD-L au refuzat modificarea protocolului, Dan Nica a spus că "decizia a fost să ne uităm cu toţii să vedem care este soluţia cea mai bună, inclusiv modificarea protocolului Coaliţiei".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, duminică, în ziua scrutinului pentru PE, că refuză să legitimeze prin participarea la şedinţele CSAT "acţiunile interne şi internaţionale prin care preşedintele Traian Băsescu utilizează statul român, Armata română şi diplomaţia română, pentru a obţine beneficii politice şi avantaje pentru partidul său".

Mai multe articole despre:
CSAT Senat Mircea Geoană coaliţie protocol Dan Nica