MENIU

NewsIn - Contra: "Şi Răzvan Lucescu, şi Hagi ar fi două variante bune pentru echipa naţională"

Foto: NewsIn

Fundaşul român Cosmin Contra a declarat, luni, agenţiei NewsIn, că şi Răzvan Lucescu, şi Gheorghe Hagi ar fi potriviţi pentru funcţia de selecţioner al României, pentru că sunt tehnicieni tineri care ar putea realiza performanţe bune la cârma primei reprezentative.

"Mi-e indiferent cine vine la echipa naţională, dar pot spune că şi Răzvan Lucescu, şi Gheorghe Hagi sunt opţiuni la fel de bune. Ambii sunt antrenori tineri, au proiecte de viitor şi pot realiza performanţe frumoase cu tricolorii", a spus Contra, care după meciurile României cu Serbia şi Austria din preliminariile CM din 2010 a afirmat că se va retrage de la echipa naţională.

Comitetul Executiv a decis să-l demită din funcţia de selecţioner pe Victor Piţurcă, iar primul ofertat pentru a-i lua locul a fost Mircea Lucescu, însă acesta a refuzat, preferând să îşi prelungească înţelegerea cu Şahtior Doneţk. Apoi, conform declaraţiei preşedintelui FRF Mircea Sandu, printre numele aflate pe lista pentru viitorul selecţionerul s-au aflat Răzvan Lucescu (FC Braşov), Gheorghe Hagi (liber de contract), dar şi Dan Petrescu (Unirea Urziceni). Propunerile pentru noul antrenor al tricolorilor vor fi luate în discuţie, cel mai probabil, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF de miercuri.

Pe de altă parte, fundaşul formaţiei spaniole Getafe a vorbit despre demiterea antrenorului Victor Munoz de la conducerea echipei sale: "Nu s-a întâmplat nimic neobişnuit. În 17 meciuri nu am obţinut decât două victorii, iar conducerea a decis să demită antrenorul. Atâta tot. Miercuri o să avem un antrenament, şi cel mai probabil atunci o să ne anunţe noul antrenor, nu cred că o să rămână secundul în locul lui Munoz".

Conducerea clubului spaniol Getafe a luat luni decizia de a-l demite din funcţie pe antrenorul Victor Munoz, cu cinci etape înainte de finalul sezonului. Tehnicianul a fost demis din cauza rezultatelor slabe ale echipei, care are cu un singur punct mai mult decât formaţiile care se află zona retrogradării în liga secundă. El a preluat funcţia la Getafe în vara anului 2008, fiind înlocuitorul lui Michael Laudrup.