MENIU

\"New Moon\" doboară record după record în box-office

Afis film New Moon

Filmul american \"New Moon\", continuarea idilei cu vampiri în care joacă noul sex simbol de la Hollywood, Robert Pattinson, doboară record după record în clasamentele încasărilor, după o singură zi de proiecţie.

Lansată în America de Nord joi noaptea, în 3.514 cinematografe, pelicula a adunat peste 26 milioane de dolari, întrecând liderul de până atunci în topul celor mai mari încasări după primele proiecţii, \"Harry Potter and the Half-Blood Prince\", care, pe 15 iulie, realizase încasări de 22,2 millioane.

În ziua de vineri, \"New Moon\" a trecut de 50 de milioane de dolari în box-office, la care, din încasările înregistrate la proiecţiile de seară, urmau să se adauge alte 20 de milioane, potrivit estimărilor făcute de vânzătorii de bilete. Precedentul record de încasări pentru primele 24 de ore de proiecţie în săli de cinema din SUA şi Canada, 67,2 milioane de dolari, a fost stabilit, anul trecut, de cel mai nou film din seria Batman, \"The Dark Knight\".

Filmul va rula şi în România, din 27 noiembrie.

Inspirat de un roman fantastic scris de Stephenie Meyer, \"New Moon\" este o poveste romanţată, cu accente de thriller, care continuă aventurile tânărului vampir interpretat de britanicul Robert Pattinson. Primul film din această serie, \"Twilight\", a fost lansat acum un an şi a realizat, numai în SUA, încasări de peste 190 de milioane de dolari, după ce în peliculă s-au investit 37 de milioane.