MENIU

Netanyahu a anunţat că e de acord cu un stat palestinian, dar în anumite condiţii

Foto: Realitatea TV

Impas în Orientul Mijlociu. Sub presiunea comunităţii internaţionale premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că este de acord cu crearea unui stat palestinian. A impus însă o serie de condiţii respinse imediat de palestinieni.

"Dacă primim aceste garanţii privind demilitarizarea şi măsurile de securitate cerute de Israel, şi dacă palestinienii recunosc Israelul ca stat al poporului evreu, vom fi pregătiţi pentru un acord de pace real şi vom ajunge la o soluţie bazată pe un stat palestinian demilitarizat alături de Israel", a declarat premierul israelian.

Autoritatea Palestiniană a respins condiţiile şi l-a acuzat imediat pe Netanyahu că impiedică eforturile procesului de pace dintre Israel şi palestinieni. Premierul israelian a refuzat o îngheţare a procesului de colonizare, aşa cum cere comunitatea internaţională.

El a primit totuşi felicitări din partea liderilor occidentali, inclusiv de la Barack Obama. Preşedintele american a făcut presiuni asupra Israelului, în discursul său de reconciliere cu lumea musulmană rostit pe 4 iunie la Cairo.

Mai multe articole despre:
Israel stat palestinian condiţii