MENIU

Nemirschi a anunţat că programul "Casa Verde" va începe la sfârşitul lunii aprilie

Foto: zizzoo.com

Programul "Casa Verde" va începe la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat, la Bistriţa, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, la o întrunire cu autorităţile locale din judeţ în care s-a discutat despre probleme de mediu. Ministrul a spus că amânarea aplicării programului s-a făcut din motive obiective, dar pe care nu le-a precizat.

El a adăugat că, în afară de sursele alternative de încălzire prevăzute până acum în program, ar mai putea fi inclusă şi biomasa, o resursă întâlnită mai ales în zona de munte.

Biomasa este formată din deşeuri din lemn, rumeguş, scoarţa copacilor, scoarţa copacilor, rădăcini şi chiar tulei de porumb. Căldura, produsă este la jumătate din preţul actual al gazelor.

"Pentru mine, care sunt din sud, era greu să-mi imaginez cum stau lucrurile cu biomasa. Noi mizăm mai mult pe soare ca sursă de energie alternativă. Aici, în Bistriţa-Năsăud m-am convins că biomasa este o resursă ecologică importantă şi luăm în calcul oportunitatea să o introducem în programul Casa Verde", a declarat Nemirschi.

Mai multe articole despre:
program începere Casa Verde Nemirschi