MENIU

Necrologul lui Maradona a apărut din greşeală în L'Equipe

Foto: Sport.fr

Un articol pregătit pentru a fi publicat în urmă cu cinci ani, când vedeta fotbalului argentinian se zbătea între viaţă şi moarte, a apărut dintr-o eroare în ediţia online a cotidianului francez.

"Maradona la ceruri. Timpul şi-a suspendat zborul, iar planeta fotbal îi plânge geniul", se pregăteau să scrie jurnaliştii de la cotidianul francez L'Equipe în 2004, atunci când fotbalistul argentinian se afla într-o stare critică din cauza consumului de droguri.

Actualul selecţioner al naţionalei Argentinei a scăpat atunci de moarte, iar articolul a rămas arhivat într-un fişier. Până în iulie 2009, când o eroare tehnică a făcut ca necrologul lui Armando Diego Maradona să apară, e drept pentru scurt timp, în ediţia online a L'Equipe. 

Media online din Franţa a explicat eroarea prin dificultăţile financiare pe care le traversează L'Equipe, însă redactorul şef al ediţiei online a explicat că totul este o exagerare. "Este vorba de un articol vechi. Atunci, conform AFP, Maradona se afla în moarte clinică, aşa că am pregătit necrologul, pe care însă nu l-am publicat niciodată. Ca să fiu mai exact, noi avem un sistem de publicare în orb. Articolul este publicat, dar nu este vizibil pe site. Motoarele de căutare pot reconstitui, din păcate, aceste pagini", a spus Stephane Bitton. 

Mai multe articole despre:
Franţa Argentina cotidian Diego Maradona necrolog