MENIU

NBA: Shaq şi Kobe au strălucit la All Star Game. VEZI VIDEO

Foto: sportsillustrated.cnn.com

Cei mai buni jucători americani s-au strâns duminică seară la cel mai aşteptat meci al orgoliilor, care hotărăşte care e mai tare Estul sau Vestul, la baschet. Evenimentul a fost găzduit de arena grupării Phoenix Suns, pentru a treia oară în istorie.

Pivotul Shaquille O'Neal (Phoenix Suns) a fost selecţionat, pentru al 15-lea All Star Game NBA din carieră, făcând parte dintre rezervele echipei Vestului.

Ediţia cu numărul 58 a fost un adevărat spectacol, pur american. Trupa Jabbawockeez a încins spiritele, nu a lipsit nici veteranul Shaquille O'Neal care a făcut deliciul publicului, Kobe Bryant a făcut senzaţie după ce a marcat nu mai puţin de 27 de puncte, doborând recordul lui LeBron James de 20 de puncte, iar Allen Iverson a apelat la o schimbare de look pentru a atrage atenţia fanilor, aşa că atmosfera nu avea cum să nu fie pe placul publicului.

Şi-au făcut simţită prezenţa şi Magic Johnson, Bill Russell, Muhammad Ali, Eva Longoria, John McCain sau Chris Tucker, aflaţi în tribune.

Deşi Estul promitea un meci senzaţional, Vestul şi-a luat revanşa la scurt timp de la debutul partidei. La pauză tabela arăta cu cinci puncte mai mult pentru Vest. Pe parcursul meciului Vestul a reuşit să mărească distanţa ajungând la un scor final de 146-119.

Pentru a patra oară trofeul care desemnează MVP-ul meciului a fost împărţit între doi jucători, Kobe Bryant, aşa cum se aşteptau şi fanii, şi nelipsitul Shaquille O'Neal.

Lotul selecţionatei Estului a fost următorul:

Titulari: Allen Iverson (Detroit), LeBron James (Cleveland), Dwayne Wade (Miami), Kevin Garnett (Boston), Dwight Howard (Orlando);

Rezerve: Chris Bosh (Toronto), Danny Granger (Indiana), Devin Harris (New Jersey), Joe Johnson (Atlanta), Rashard Lewis (Orlando), Ray Allen (Boston), Paul Pierce (Boston).

Lotul selecţionatei Vestului a fost următorul:

Titulari:
Chris Paul (New Orleans), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), Amare Stoudemire (Phoenix), Tim Duncan (San Antonio), Yao Ming (Houston);

Rezerve: Chauncey Billups (Denver), Pau Gasol (Los Angeles Lakers), Dirk Nowitzki (Dallas), Shaquille O'Neal (Phoenix), Tony Parker (San Antonio), Brandon Roy (Portland), David West (New Orleans)

All Star Game a fost precedat de un concurs de slam dunk, câştigat de Nate Robinson, de la New York Knicks.

Până acum Estul a câştigat mai multe partide decât Vestul, în total 35, în timp ce vestul este abia la victoria a 24-a. 

VEZI VIDEO

Mai multe articole despre:
NBA All Star Game