MENIU

Naum Ciomu poate practica medicina, a decis Tribunalul Bucureşti

Naum Ciomu poate practica din nou medicina

În 2004, doctorul Naum Ciomu a secţionat organul genital al unui pacient.  Medicul a fost condamnat, prin decizia definitivă a Curţii de Apel Bucureşti din 10 noiembrie 2008, la un an cu suspendare pentru vătămare corporală şi  la plata sumei de 500.000 de euro daune morale, în solidar cu Spitalul Panduri din Capitală.

Tribunalul Bucureşti a decis să admită acţiunea medicului Naum Ciomu, prin care acesta a cerut instanţei să anuleze decizia Colegiului Medicilor Bucureşti prin care i s-a interzis să practice medicina, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul Medicilor va decide luni dacă va face recurs la decizia TMB.

Tribunalul Bucureşti a luat decizia de anulare a deciziei CMB în data de 16 decembrie.

Naum Ciomu, medicul condamnat în 2007 pentru malpraxis, a cerut Tribunalului Bucureşti să anuleze decizia Colegiului Medicilor Bucureşti prin care i s-a interzis să practice medicina, susţinând că prin sentinţa dată în cazul său are interdicţie să practice chirurgia urologică, nu medicina \"în general\".

Astfel, medicul Ciomu a depus pe 25 mai, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bucureşti, o acţiune împotriva Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB), în care cere instanţei să anuleze decizia instituţiei din 30 ianuarie 2009, prin care i-a fost retrasă calitatea de membru al Colegiului şi, implicit, dreptul de a practica medicina.

Spitalul Panduri a cerut Tribunalului Bucureşti să-l oblige pe Naum Ciomu să-i restituie prima tranşă, de 200.000 de euro, pe care instituţia a plătit-o către Ion Jiga, victima medicului, motivând că Ciomu este singurul vinovat pentru accidentul produs în timpul operaţiei la care a fost supus Jiga.

Totodată, Spitalul Clinic ”Profesor Doctor Theodor Burghele” (n.r. Panduri) consideră că Ciomu trebuie obligat de instanţă să returneze instituţiei banii plătiţi deja pentru daunele morale. Mai mult, reprezentanţii spitalului cer magistraţilor să îl oblige pe Ciomu să le plătească şi sumele reprezetând beneficiul nerealizat de instituţie prin indisponibilizarea celor 200.000 de euro.

Spitalul, care prin sentinţele date în cazul lui Ciomu a fost obligat să plătească în solidar cu acesta 500.000 de euro daune morale şi aproape 10.000 de lei daune materiale pentru pacientul mutilat de medic, precizează în acţiunea depusă la tribunal că în luna iulie a încheiat un acord cu Ion Jiga, pentru plata eşalonată a daunelor. Prima tranşă, de 846.861,30 lei, echivalentul a 200.000 de euro, a fost achitată pe 24 iulie, iar restul sumei va fi achitată în patru tranşe, până în iulie 2011

Următorul termen al procesului în care Spitalul cere ca Ciomu să fie obligat să returneze banii acordaţi despăgubire victimei sale este în luna martie.

Mai multe articole despre:
proces medicină sentinţă malpraxis Naum Ciomu