MENIU

Nati Meir rămâne încă 20 de zile în arest, a decis Tribunalul Bucureşti

Nati Meir a avut o tentativă de sinucidere

Tribunalul Bucureşti a decis vineri să prelungească mandatul de arestare emis pe numele lui Nati Meir cu încă 20 de zile, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Tribunalul Bucureşti a judecat, vineri, cererea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis, în urmă cu o lună, pe numele lui Nati Meir.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, pe 6 noiembrie, o altă cerere a lui Nati Meir de punere în libertate prin înlocuirea măsurii arestării preventive, iar această decizie nu mai poate fi atacată.

Nati Meir a depus la Tribunalul Bucureşti, pe 30 octombrie, o cerere de înlocuire a măsurii preventive în baza articolului 139 din Codul de procedură penală, potrivit căruia măsura preventivă luată în cazul unei persoane poate fi înlocuită "când s-au schimbat temeiurile care au determinat luarea măsurii". Potrivit aceleiaşi prevederi, "când nu mai există vreun temei care să justifice menţinerea măsurii preventive, aceasta trebuie revocată din oficiu sau la cerere".

Curtea de Apel Bucureşti a respins, pe 27 octombrie, recursul lui Nati Meir împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 29 de zile sub acuzaţia de înşelăciune.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, pe 20 octombrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Nati Meir, acuzat de falsificare de monedă şi înşelăciune. Nati Meir a susţinut la Tribunalul Bucureşti că banii pe care era inscripţionat cuvântul "specimen", găsiţi la sediul lui de campanie, erau "de jucărie" , iar poliţia ar fi ştiut de existenţa lor.

Anchetatorii continuă cercetările în cazul lui Nati Meir, pentru a stabili de unde provin banii falşi, dar şi pentru a-i identifica pe eventualii complici ai acestuia, se arată în referatul procurorilor trimis la instanţă pentru emiterea mandatului de arestare.

Astfel, procurorii urmează să audieze mai multe persoane şi să facă expertize pentru a stabili provenienţa bancnotelor de 500 de euro inscripţionate cu "specimen", găsite în sediul de campanie al lui Meir.