MENIU

Năstase: Votul în cazul Oprea confirmă rezervele în legătură cu Alianţa cu PD-L

foto: NewsIN
Năstase: Cred că a fost vorba până la urmă de un test pe care Traian Băsescu a dorit să-l facă în relaţia cu PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a declarat luni că votul pentru retragerea sprijinului politic lui Gabriel Oprea este un răspuns la un test pe care Traian Băsescu l-a încercat în relaţia cu PSD şi că decizia confirmă rezervele pe care unii social-democraţi le-au avut faţă de alianţa cu PD-L.

"Acest vot este şi un vot împotriva unui coleg, dar şi un vot de blam la adresa celui care fără îndoială a construit această strategie, o formulă care ne arată că rezervele pe care unii dintre noi le-au avut în legătură cu un parteneriat cu partidul lui Traian Băsescu sunt îndreptăţite", a declarat deputatul PSD.

"Ceea ce s-a întâmplat mi se pare că este o decizie logică, o decizie care a fost aprobată practic în unanimitate, au fost doar două abţineri. Cred că a fost vorba până la urmă de un test pe care Traian Băsescu a dorit să-l facă în relaţia cu PSD, un test în care practic s-a răspuns cu o formulă de demnitate şi o formulă de seriozitate şi responsabilitate", a adăugat Năstase.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat luni că ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a încălcat în mod deliberat sistemul intern de propunere a persoanelor în funcţii publice şi că decizia de retragere a sprijinului politic a fost luată cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar două abţineri.