MENIU

Năstase: Excluderea lui Mitrea din PSD, înainte de campania electorală, nu este o soluţie

Foto: NewsIn

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, referitor la propunerea unor social-democraţi de excludere a lui Miron Mitrea din partid, că eliminarea unor oameni din PSD în prag de campanie nu este o soluţie.

"Eu nu cred că înainte de o competiţie politică, o competiţie elctorală, soluţia cea mai bună este de centrifugare, aceea de a scoate din structura de partid diverşi oameni. Nu e vorba doar de Mitrea, e vorba de oricare dintre colegii care pot sau ar putea, dacă ar fi angajaţi mai puternic în această campanie electorală, să ajute la realizarea unui scor mai bun", a spus social-democratul Adrian Năstase.

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat marţi seara că ştie că liderul PSD Bucureşti a propus excluderea sa din partid, iar Marian Vanghelie a confirmat că a cerut acest lucru la şedinţa BPN de luni, pentru că "s-a săturat" de oameni ca Mitrea, care au beneficiat de "privilegiile partidului".

"A propus la BPN-ul de luni. Vanghelie şi cred că Toma de la Olt au propus chestia asta. Mie mi-e greu să comentez ce spune Marian Vanghelie. E penibil că el vorbeşte în numele PSD, mă simt penibil (...) El este singurul care are curaj să facă afirmaţii pe care nu le-ar face altcineva din motive lesne de înţeles şi atunci este folosit ca trompetă pentru aceste lucruri de cei care controlează partidul la ora aceasta, gaşca lui Hrebenciuc care îl controlează şi pe Mircea Geoană. Ei s-au supărat foarte tare pe mine că am spus că o bună parte din ceea ce a scris Octav Cozmâncă în acel material, nu pot să spun că nu este aşa", a declarat Mitrea la Realitatea TV.

Miron Mitrea a spus că nu va demisiona din PSD. "Sunt pesedist, cu toate nemulţumirile momentane, nu am să ies din partid, am să sprijin candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Nu ascund, stie toată lumea că am o simpatie pentru Sorin Oprescu.Eu cred că totţi cei patru candidaţi care sunt astăzi în luptă au o şansă, eu sper, în ciuda simpatiilor personale, că Mircea Geoană, preşedintele partidului, să câştige", a adăugat Mitrea.