MENIU

Mutu vrea să doneze bani organizaţiilor antidrog

Foto: footballdirecta.com

Atacantul Adrian Mutu caută soluţii pentru a scăpa de datoria către Chelsea, club căruia trebuie să-i plătească daune în valoare de peste 17 milioane de euro, conform unei hotărâri FIFA. Ultima găselniţă a "Briliantului" este o scrisoare trimisă grupării engleze în care se oferă ca, în loc să plătească datoria, să facă donaţii către organizaţiile antidrog.

"Îmi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat cât am jucat la Chelsea şi pentru că, din mai multe cauze, nu am putut să mă ridic la nivelul aşteptărilor. Cred că modalitatea cea mai bună pentru rezolvarea acestei situaţii este următoarea: propun ca, în schimbul sumei în discuţie, să fac o donaţie semnificativă Asociaţiei de cercetare din Florenţa sau din alt oraş din Italia, care se ocupă cu recuperarea tinerilor care au avut probleme legate de consumul de substanţe interzise, şi să fac donaţii similare unei organizaţii alese de Chelsea, din Londra sau din Anglia şi uneia din ţara mea, România", spune Mutu în scrisoarea adresată clubului Chelsea, Comisiei de Disciplină a FIFA şi preşedintelui forului mondial, Josep Blatter.

Mutu speră că astfel va demonstra, alături de Chelsea, că sportul are o importantă funcţie socială şi educativă. Atacantul a cerut un răspuns clubului Chelsea, iar o eventuală înţelegere ar fi efectuată sub patronajul FIFA.

Internaţionalul român subliniază că va încerca în continuare să-şi apere drepturile de om şi fotbalist: "Am spus public că respect verdictul dictat de orice autoritate internaţională, dar, dacă va fi necesar, voi continua să lupt prin toate mijloacele posibile pentru a-mi apăra drepturile de om şi fotbalist", a spus Adrian Mutu.

Chelsea i-a reziliat contractul lui Adrian Mutu la 29 octombrie 2004, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. El a fost suspendat 7 luni, până la 18 mai 2005, moment în care a putut să fie folosit de Juventus, care l-a transferat gratis.
Mai multe articole despre:
FIFA Chelsea donaţie scrisoare Adrian Mutu antidrog daune