MENIU

Mutu despre litigiul cu Chelsea: Primele două zile după dictarea sentinţei au fost teribile

Foto: Realitatea.net

Internaţionalul român al Fiorentinei promite cel mai bun an al carierei şi nu comentează oferta de la Zenit Sankt Petersburg.

Internaţionalul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, a declarat, sâmbătă, că este dornic să răsplătească prin realizări încrederea şi sprijinul pe care oficialii grupării toscane i le-au acordat în litigiul său cu Chelsea şi promite că va face un sezon mare în Serie A, informează presa italiană.

"În stagiunea următoare vreau să le ofer bucurie celor care m-au încurajat şi au fost alături de mine în ultima perioadă, colegilor, conducerii şi clubului. Datorită lor am reuşit să rămân concentrat asupra fotbalului şi să aduc în teren furia pe care o simt în interior. Vreau să fiu cel mai bun Mutu din ultiimi ani. Îmi doresc acest lucru, deoarece atât pe teren, când şi în afara lui voi purta cea mai importantă bătălie din viaţa mea. Şi nu am de gând să o pierd", a spus decarul naţionalei României.

Mutu a vorbit şi despre litigiul pe care îl are cu fosta sa echipă, Chelsea Londra, căreia îi datorează aproximativ 17 milioane de euro: "Primele două zile după dictarea sentinţei au fost teribile. Simt că mi s-a făcut o mare nedreptate. Nu ştiu ce va fi în continuare, însă am încredere deplină în cei care îmi apără interesele. Bătălia nostră continuă şi vreau ca aceasta să devină reprezentativă pentru toţi fotbaliştii profesionişti, întrucât acest caz ne priveşte pe toţi".

Potrivit publicaţiilor sportive din România şi Italia, Adrian Mutu este curtat de gruparea rusă Zenit Sankt Petersburg, care i-ar fi oferit un salariu de aproximativ 4,5 milioane de euro pe an.

În urmă cu două săptămâni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul lui Adrian Mutu, iar acesta trebuie să achite aproximativ 17 milioane de euro fostului său club Chelsea Londra, ca urmare a procesului dintre atacantul Fiorentinei şi clubul englez.

Echipa britanică i-a reziliat contractul internaţionalului român în octombrie 2004, după ce acesta a fost depistat că a consumat cocaină. Ulterior, clubul londonez l-a dat în judecată pe fotbalist şi i-a cerut daune compensatorii de aproximativ 17 milioane de euro, cu aproape 8 milioane de euro mai puţin decât a plătit Parmei pentru transferul său în 2003.

Pe data de 7 mai a anului curent, Mutu a cerut Tribunalului de Arbitraj Sportiv să anuleze decizia prin care FIFA îl obliga să achite compensaţii.

Internaţionalul român mai poate ataca decizia doar la Cutea Supremă elveţiană.

Adrian Mutu, legitimat în prezent la Fiorentina, are un salariu de 2,5 milioane de euro şi o avere estimată la aproximativ 13 milioane de euro.